EA

ücret

Ücret

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Sıra Dışı Tercih Bursu

Sıra Dışı Tercih Bursunu Nasıl Kazanırım?

İlk 5 tercihinden en az birinde İstanbul Topkapı Üniversitesinde istediğin lisans ya da ön lisans programını yaz. Kalan tercihlerinde de İstanbul Topkapı Üniversitesinden en az bir lisans ya da ön lisans programına yer ver. Hangi bölümümüze yerleşirsen yerleş ilgili bölümün en yüksek tercih bursuyla kayıt olma fırsatını kazan.

Örnek:

Tercih listesinde ilk 5 sıraya İstanbul Topkapı Üniversitesinden en az bir bölüm yazan aday öğrencimiz, kalan tercih haklarında da üniversitemizde yer alan bir bölümümüzü tercih ediyor. Aday öğrencimiz, ilk 5 tercihinde yer alan bölümümüze değil de daha alt sıralarda tercih ettiği bölümümüzü kazansa da ilk 5’te bir lisans ya da ön lisans programımıza yer verdiği için yerleştiği bölümün ilk 5 tercih indirimi oranında Sıra Dışı Tercih Bursundan faydalanma hakkını kazanıyor.

Hangi koşullarda geçerli?

Sıra Dışı Tercih Bursu, %50 burslu tüm lisans ve ön lisans programlarında geçerlidir.

İstanbul Topkapı Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü

İç Mimarlar; konaklama, çalışma, eğlenme gibi insan işlevlerinin gerçekleşmesi için mekanlar tasarlarlar. Bu mekanların çözümlenmesi sırasında da kullanıcı sıhhati, konforu, psikolojik durumu ile iklim etkileri ve ergonomik veriler gibi pek çok değişkeni denetlerler. Dolayısı ile içmimarlık; matematik, coğrafya, ekonomi ve sanat dalları gibi pek çok alan ile etkileşimli bir disiplindir. İyi bir içmimarın, tüm verileri dikkatle analiz etmesi ve konsept odaklı bir anlatıya dönüştürerek mekanda sunması beklenir. Bu aktarımı kurgulayabilmek de yalnızca teknik bilgi ile sağlanamaz; etkin bir estetik anlayışı ve yaratıcı bir sunum becerisi de gereklidir.

Fakültemiz, kentin geleneksel çekirdeği olan Tarihi Yarımada’da konumu ve insani ölçekteki yapılı çevresi ile öne çıkmaktadır. Böylesi bir merkez; tasarım eğitimini görerek, yaşayarak ve deneyimleyerek sürdürmek için İstanbul’daki en ideal noktalardan biridir. Bölümümüz ise akademik açıdan ulusal ve uluslararası düzeyde başarılı ve deneyimli, aynı zamanda da çağın koşullarını yakalayacak kadar da genç bir öğretim kadrosuna sahiptir. Öğretim planımız da, içmimarların çok yönlü donanım edinmeleri için özenle seçilmiş dersler ile kurgulanmıştır.

Biz; eşsiz konumumuz, dinamik kadromuz ve çok yönlü öğretim planımız ile mesleği öğrenme sürecinde sizlere yol arkadaşlığı teklif ediyoruz.

Bölümün Amacı

Fakültemiz, kentin geleneksel çekirdeği olan Tarihi Yarımada’da konumu ve insani ölçekteki yapılı çevresi ile öne çıkmaktadır. Böylesi bir merkez; tasarım eğitimini görerek, yaşayarak ve deneyimleyerek sürdürmek için İstanbul’daki en ideal noktalardan biridir. Bölümümüz ise akademik açıdan ulusal ve uluslararası düzeyde başarılı ve deneyimli, aynı zamanda da çağın koşullarını yakalayacak kadar da genç bir öğretim kadrosuna sahiptir. Öğretim planımız da, iç mimarların çok yönlü donanım edinmeleri için özenle seçilmiş dersler ile kurgulanmıştır.

Kabul Koşulları

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Lisans Programı’na girebilmek için öğrenci adaylarının lise eğitimini tamamlamış veya yurt dışında eşdeğer bir eğitim almış olması, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan ulusal sınava girmesi ve bu sınavdan eşit ağırlık puan türünde sınava girilen yıl için açıklanan puanı geçmeleri gerekmektedir.

İç Mimarlık Ve Çevre Tasarımı Bölümü Süresi

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü, dört yıl ve sekiz yarıyıldan oluşan bir lisans programıdır. Eşit ağırlık puan türü ile öğrenci alan programın eğitim dili Türkçe olup, öğretim türü örgündür. Öğrencilerin büro ve şantiye olmak üzere iki adet staj yapmaları zorunludur. Kayıt dondurma hakkı 1 yıl ile sınırlıdır. Bölümümüz öğrencileri ikinci yılın başından itibaren, bölümümüzün anlaşma yaptığı üniversitemizin diğer bölümlerinde çift anadal ya da yandal programlarına katılabilirler. Belirlenen kontenjana bağlı olarak başarı sıralamasına göre tercih edecekleri diğer bölümlerde eğitim alma şansına sahip olan öğrencilerimiz, diğer bölümlerde de başarılı oldukları ve gerekli şartları yerine getirdiklerinde ikinci bir diplomaya ya da uzmanlık sertifikasına sahip olma fırsatı yakalamaktadırlar. Böylelikle hem kendi alanları olan İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı’nda uzmanlaşma imkânı bulacaklardır hem de kendi kariyer planlarına uygun olacak şekilde ve bölümümüzün öğretim üyelerinin önerileriyle gelecek hayallerine bir adım daha yaklaşacaklardır.

İç Mimarlık Ve Çevre Tasarımı Bölümünün İş Olanakları

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü mezunları mesleki anlamda kamu sektöründe, tasarım büro ve şirketlerinde “İç Mimar” olarak çalışabilmektedir. Ayrıca mezunlarımız kendi tasarım bürolarını oluşturarak mekan tasarımına katkıda bulunmaktadırlar. Bunun yanında mimari fotoğraf, mimari yazında editörlük, paralel tasarım disiplinleri ve reklam alanlarında, kamu veya özel şirketlerin tasarım departmanlarında, çeşitli mobilya tasarlama ve pazarlama şirketlerinde ya da freelance olarak da çalışabilirler. Ayrıca lisans eğitimi sırasında yandal ve çift anadal olanaklarından yararlanarak kariyerlerini başka disiplinlerle de birleştirerek yönlendirebilirler. Bölümü başarılı bir not ortalamasıyla bitiren mezunlar lisansüstü eğitim programlarına devam ederek kariyerlerine akademisyen olarak devam etme imkânına da sahiptir.

Sizi Arayalım ve Bilgilendirelim

Program KoduProgram AdıProg. SüresiPuan TürüGenel Kontenjan2022 En Düşük Puan2022 Başarı Sırası2023 Yıllık Eğitim Ücreti (Kdv Dahil)SIRADIŞI TERCİH İNDİRİMİKAMPÜS ve ONLİNE %5 İNDİRİM
205010012İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (Burslu)4EA9336,33223.901
205010021 İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (%50 İndirimli)4EA60251,84855.031₺130.000₺104.000₺98.800