ÖSYM yerleştirme sonuçlarının açıklamasından sonra bölümü kazanan öğrencilerin kayıt dönemi içinde gerekli belgeler; (YKS) yerleştirme sonuç belgesi, lise diploması, nüfus cüzdanı fotokopisi, 6 adet vesikalık fotoğraf, ikamet belgesi ve erkek adaylar için askerlik durumu belgesi) ile üniversiteye gelerek bölüme kaydını yaptırabilmektedir.
- Türk Öğrenciler İçin
Öğrencilerin Türkiye’deki herhangi bir yükseköğretim kurumunda ön-lisans veya lisans programında öğrenim görebilmesi için ÖSYM tarafından yapılan ulusal öğrenci seçme sınavına girmeleri zorunludur.
1.1.Yatay geçiş öğrencileri: Yurt içi veya yurt dışı yükseköğretim kurumlarından üniversitenin ön lisans veya lisans bölüm veya programlarına yatay geçişle öğrenci kabulü ve kayıtları, Yükseköğretim Kurulu tarafından yayımlanan “Yükseköğretim Kurumlarında Ön lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” ve “İstanbul Topkapı Üniversitesi Yatay Geçiş, Dikey Geçiş, Özel Öğrenci ve Misafir Öğrenci Yönergesi” hükümlerine göre yürütülür.
1.2.Dikey geçiş öğrencileri: ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı ile Üniversitenin lisans programlarına yerleştirilen öğrencilerin, yerleştikleri programlara intibak işlemleri Yükseköğretim Kurulu tarafından yayımlanan “Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkındaki Yönetmelik” ve İstanbul Topkapı Üniversitesi Yatay Geçiş, Dikey Geçiş, Özel Öğrenci ve Misafir Öğrenci Yönergesi hükümlerine göre yürütülür.
- Yurt Dışından Öğrenci Kabulü
Yurt dışından Yabancı veya Türk uyruklu öğrencilerin Üniversiteye kabul ve kayıt işlemleri Yükseköğretim Kurulu tarafından yayımlanan “Türkiye’de Öğrenim Gören Yabancı Uyruklu Öğrencilere İlişkin Yönetmelik”, “Yükseköğretim Kurulu Yurtdışından Öğrenci Kabulüne İlişkin Esaslar” ve “İstanbul Topkapı Üniversitesi Yurt Dışından Öğrenci Kabul ve Kayıt Yönergesi” hükümlerine göre yürütülür.
- Ulusal Ve Uluslararası Değişim Programı Öğrencileri
Üniversite ile yurt içi veya yurt dışındaki diğer yükseköğretim kurumları arasında yapılan ikili anlaşmalar çerçevesinde karşılıklı öğrenci değişim programları uygulanabilir. Değişim programı süresi içinde öğrencinin Üniversitedeki kaydı devam eder. Öğrenci değişim programları, Yükseköğretim Kurulunca yayımlanan ilgili yönetmelik ve belirlenen esaslar çerçevesinde ikili anlaşmalar ve “İstanbul Topkapı Üniversitesi Öğrenci Değişim Programları Yönergesi” doğrultusunda uygulanır.
- Özel Öğrenci
Yurt içinde veya dışında bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olup, üniversitenin bazı derslerini almalarına izin verilen öğrencilerin kabulü ve kayıtları, Yükseköğretim Kurulu tarafından yayımlanan “Yükseköğretim Kurumlarında Ön lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” ve “İstanbul Topkapı Üniversitesi Özel ve Misafir Öğrenci Yönergesi” hükümlerine göre yürütülür.
- Misafir Öğrenci
En az lise son sınıf öğrencisi olan ve bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olmayan kişiler, Üniversiteye misafir öğrenci statüsünde kabul edilebilir ve Üniversitenin ders programlarında yer alan dersleri alabilirler. Misafir öğrenci kabulü ve kayıtları “İstanbul Topkapı Üniversitesi Özel ve Misafir Öğrenci Yönergesi” hükümlerine göre yürütülür.
İstanbul Topkapı Üniversitesi Lisans Eğitim, Öğretim ve Sınav Yönetmeliği uyarınca, Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında lisans derecesi almak için öğrencinin 240 AKTS’yi başarı ile tamamlamış olması gerekmektedir. Öğrenciler, gereken ulusal krediyi toplam 8 yarıyılda zorunlu ve seçmeli derslerle tamamlamak zorundadır. Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında LİSANS Derecesi verilir.<7p>