EA

İstanbul Topkapı Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü

Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü, uluslararası rekabet ortamının getireceği dinamik çevre koşullarında, yüksek analiz yeteneğine sahip yönetici adayları yetiştirmeyi hedeflemektedir. Kültürel entegrasyonun yoğun olduğu, çağdaş ve inovatif vizyon anlayışı ile Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü, alanda uzmanlığı ve sektörel deneyimi harmanlayan kapsamlı bir eğitim sunmaktadır. Bu doğrultuda adaylar, mezuniyet sonrasında iş dünyasının çeşitli stratejik noktalarında görev alabilmekte, entelektüel donanımın yanı sıra güçlü iletişim ve adaptasyon becerileri ile de fark yaratabilmektedirler.

Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü Süresi

Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölüm’ü, deneyimli akademik kadrosu ile İstanbul Topkapı Üniversitesi Kazlıçeşme Yerleşkesinde hizmet vermekte olup, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi bünyesinde faaliyetlerini sürdürmektedir.

İngilizce ve Türkçe öğrenim opsiyonları bulunan Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik bölümü, dört yıl veya sekiz eğitim döneminden oluşan bir lisans programıdır. Bölüm öğrencileri ikinci yılın başından itibaren, alanlarına uygun olarak üniversitemizin diğer bölümlerinde çift anadal ya da yandal programlarına katılabilirler. Belirlenen kontenjana bağlı olarak tercih edilen diğer bölümlerde de başarı kriterlerini ve gerekli şartları yerine getiren öğrencilerimiz, ikinci bir diploma ya da uzmanlık sertifikasına sahip olma fırsatı yakalarlar.

Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümüne Kabul Koşulları

Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü mezunları, işletmeden ekonomiye, ithalat-ihracat uzmanlığından, tedarik zinciri yönetimine kadar hemen her iş alanında çalışma imkanına sahip olmaktadır. Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü yetkinliklerine sahip olmak ve profesyonelleri arasında yer almak isteyen genç üniversite adaylarının, lise ya da dengi bir okul bitirdiklerini belgeleyen diplomaya sahip olmaları ve ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’ndan Eşit ağırlık puan türünde yeterli puanı almaları gerekmektedir.

205090139 Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik (Burslu)4EA5308,62356.384
205090140 Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik (%50 İndirimli)4EA34241,37988.038₺80.000₺64.000₺60.800

Play Video about uluslararası ticaret ve işletmecilik bölümü

İşletme