EA

İstanbul Topkapı Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, ülkemizde ve dünyada, geniş ilgi ve uygulama alanları ile birbirleriyle yakın etkileşim içinde bulunan çağdaş sosyal bilimlerin önemli bir kolu haline gelmiştir. Ülkelerin yönetim sistem ve yöntemleri ile uluslararası politikalar ve gelişmelerin analizi ve yorumlanması, bu bilim dalının temel alanlarıdır.

Türkiye; engin ve zengin tarihi, bölgesel ve küresel ölçekte ekonomik, siyasi, askeri ve kültürel ilişkilerindeki yoğunluğu sebebiyle dersin gerekliliğini dikte eden bir özelliğe sahiptir. Seçkin akademik kadromuz tarafından öğrencilerimize öğrenimleri sırasında ve meslek yaşamlarında yararlanacakları çağdaş bilimsel derinlik kazandırılarak sağlam bilimsel bir altyapıya kavuşmaları sağlanacaktır. Kuramsal derinliğin yanında güncel gelişmelerin geniş perspektifli ve üniversite ortamında katılımcı/interaktif bir anlayışla kavranması, disiplinler arası metotlardan ve üniversitemizin sunduğu diğer imkânlardan da yararlanmak suretiyle gerçekleştirilecektir.

Programımızda öğrencilerimizin meslekleri için gerekli olan yabancı dil öğrenimi ile bilimsel araştırma ve analiz tekniklerini kullanabilme ve küresel gelişmeleri yorumlayabilme yeteneklerinin geliştirilmesi amaçlanmıştır. Öğrencilerimizin iş yaşamına en iyi biçimde hazırlanmaları ve mezuniyet sonrası istihdam sorunlarının çözümü için üniversitemizin ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde destekleyici ve yönlendirici bir rol üstlenmesi de programımızın hedefleri arasındadır.

İstanbul Topkapı Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü lisans düzeyinde %100 İngilizce dilinde eğitim vermektedir. Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde bulunan Güvenlik Bilimleri yüksek lisans programında da dersler bölümümüz öğretim üyeleri tarafından sürdürülmektedir. Bölümün akademik programı dört alt dalı kapsar. Bunlar; karşılaştırmalı siyaset, uluslararası ilişkiler, siyaset kuramı ve Türkiye siyaseti.

Bölümün eğitim vizyonu; öğrencilere entelektüel derinlik kazandırmanın yanı sıra soru sormayı ve eleştirel düşünmeyi, alternatif bakış açılarına açık olmayı ve ekip halinde çalışmayı içerir. Bu amaca yönelik olarak bölüm disiplinler arası bilgi birikimini desteklemektedir.

Ayrıca Üniversitemiz bünyesinde kurulu bulunan ALMAR(Almanya Araştırmaları Merkezi) ve GÖÇAR (Göç Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi) bölümümüzde ders veren uzman öğretim üyelerimiz tarafından yönetilmektedir. Öğrencilerimiz bu araştırma merkezleri ile kendilerine yeni bakış açıları edinecek, akademik ve sosyal projelere katılarak siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler eğitimlerini taçlandırma imkanına erişeceklerdir.

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Süresi

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü %100 İngilizce eğitim vermektedir. Bölümümüzde öğrenim görmeye hak kazanan öğrenciler, bölümdeki dersleri görebilecek yabancı dil yetkinliğine sahip olmak durumundadır. Bu nedenle kayıt yapan öğrenciler eğer geçerli bir yabancı dil skoruna sahip değilse, okul tarafından yapılan hazırlık eğitimi muafiyet sınavına girmelidir. Bu sınavda başarılı olan öğrenciler hazırlık sınıfı hariç en az 4 yıl(8 Akademik Dönem) lisans eğitimi alarak Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümü lisans diploması almaya hak kazanır. Başarısız olanlar ise 1 yıl süreyle İngilizce hazırlık eğitimi alarak lisans eğitimlerine başlarlar. Azami eğitim süresi ise lisans öğrenimi gören öğrenciler için hazırlık sınıfı hariç yedi yıldır.

205090051 Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (İngilizce) (Burslu)4EA5327,09262.110
205090083 Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (İngilizce) (%50 İndirimli)4EA34210,501.422.044₺80.000₺64.000₺60.800

Play Video about siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümü

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık