DİL

İstanbul Topkapı Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü

İngiliz Dili ve Edebiyatı lisans programı, edebi ve kültürel metinleri okuma ve çözümleme yoluyla, öğrencilere yalnızca batı değil, dünya kültürlerini tanıma imkanı sunar. Bunu yaparken, evrensel ilke ve değerleri öğretir, öğrencilerin genel kültürünü artırır ve İngilizce iletişim kurma, anlama, konuşma, çözümleme ve eleştirel düşünme becerilerini geliştirir. Öte yandan, dili günlük yaşamın içine katarak, öğrencilerin sözlü ve yazılı olarak en üst düzeyde iletişim kurmasını sağlar. Dört yıllık eğitim süresinde İngiliz edebiyatının farklı dönem ve türleri, ayrıca Amerikan kültürü ve edebiyatının ele alındığı dersler işlenir. Derslerde metin çözümleme, yaratıcı ve eleştirel bakış becerileri temel alınır. Mezun olan öğrenciler öğretmenlik, çevirmenlik, redaktörlük, yayıncılık, medya, reklam, dış ticaret gibi alanlara yönelebilir, edebiyat ve tiyatronun herhangi bir dalında, yaratıcı yazarlık alanında ya da akademik alanda kariyer yapabilir.

205090029 İngiliz Dili ve Edebiyatı (İngilizce) (Burslu)4DİL10407,4721.292
205090030 İngiliz Dili ve Edebiyatı (İngilizce) (%50 İndirimli)4DİL68238,2391.325₺90.000₺72.000₺68.400

Play Video about ingiliz dili ve edebiyatı bölümü

Yönetim Bilişim Sistemleri