TYT

Kazlıçeşme

İstanbul Topkapı Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı

Programın Amacı

Günümüzde sürekli genişleyen bir içerik üreten sanat/tasarım/mimarlık alanı dikkatle gözlemlendiğinde disiplinler arası kesişim noktasında konumlanan Tekstil ve Moda alanı, ulusal ve uluslararası ekonomideki ayrıcalıklı rolüyle öne çıkmaktadır. Tekstil ve Moda sektörünün bu bağlamdaki ihtiyaçları gözlemlendiğinde, tasarım alanındaki nitelikli akademik çalışmaların ve eğitim alanının geniş bir perspektifte ele alınması gerekliliği gündemini korumaktadır.

Sektörü etkileyen eğilimler ve güncel ihtiyaçlar gözlemlendiğinde, tasarımcı ihtiyacının yanında, “sektörü” çok boyutlu biçimde kavramış nitelikli profesyonellerin yetiştirmesinde zorlanıldığı açıktır. Tasarımda markalaşmanın sağlanması ve uluslararası platformlara taşınması bu alanda yetişecek profesyonellerin varlığı ile mümkündür. Bu bağlamda Türkiye’de lisans eğitimi aşamasında nitelikli işgücüne katkı üretme amacı ile hareket eden Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü bu vizyonla hem “Moda” hem de “Tekstil” odağında pratikte çok boyutlu bir bakış açısıyla sektörde faaliyet sürdüren işletmelerin ulusal ve uluslararası ölçekte etkinlik göstermesi için farklı kademelerde nitelikli işgücünü sağlamayı hedef almaktadır.

Yaratıcı düşünme ve analitik yorumlama becerilerini kullanarak araştırma ve gözlemlerin hedef odaklı yaklaşımla endüstrinin ihtiyaçları ile örtüşen özgün tasarımlara dönüştürülmesini, uygun malzeme ve yöntemlerle birlikte çağdaş dijital teknolojileri kullanarak fikirlerin ticari değer taşıyan tekstil, moda projelerine ve sanatsal değer taşıyan eserlere dönüştürülmesini amaçlayan Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü disiplinler arası işbirliği ve etkileşim açısından ideal yapılanmaya katkı sağlamayı hedeflediği gibi akademik alanda estetik algısı gelişmiş, özgür yaklaşımlarla özgün değerler yaratabilen tasarımcıların yetiştirilebilmesi için gerekli ihtiyaca da karşılık üretmeyi hedeflemektedir.

Sektör Bağlantıları

Öğrencilerin henüz mezun olmadan sektörle olan bağını öncelikli tutan Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü, üniversite-sanayi iş birliği kapsamında sektörde yer alan işletmelerle tasarım ve üretim projeleri yürütme ve tasarımın ürüne dönüşmesi sürecinde öğrenci ve sanayi arasında köprü olma hedefine ve bu noktada güçlü dış paydaşlara sahiptir. Sektörle olan önemli bağlantılarıyla, güçlü akademik kadrosuyla ve bilgiyi kültürle harmanlayarak yaratıcı yaklaşımlara dönüştürmeyi ve üretmeyi odağına aldığı müfredatıyla öğrencilerin geleceğin fark yaratan tasarımcıları olmasını temel prensip edinmiştir.

Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümünün İş Olanakları Nelerdir?

Tekstil ve Moda Tasarımı oldukça geniş iş yelpazesine sahip bir bölümdür. Bu programdan mezun olan öğrencilerimiz;
Dünyada önemli bir tasarım destinasyonu haline gelebilmenin anahtarı olarak tasarımın önemi ve tasarımcıya olan ihtiyaç bilincinin artmasına bağlı olarak sektörde Moda Tasarımcısı olarak çalışabilirler.

Tasarlayan, hayal eden, bu hayalleri üreten ve dünyanın dört bir köşesine ihraç eden bir ülke olabilmek için katma değer yaratabilecek vizyonda eğitim almış Tekstil Tasarımcısı olarak çalışabilirler. Sinema, dizi, tiyatro gibi alanlarda disiplinlerarası yaklaşımla sytling çalışmalarını yürüten Kostüm ve Stil Danışmanı olarak çalışabilir. Günün dinamizmini yakalayarak dergi, web sitesi, gazete, sosyal medya ve televizyon programının moda bölümü için içerik oluşturma, geliştirme ve sunma sürecini yöneten Moda Editörü olarak çalışabilirler.

Estetik algısı gelişmiş, özgür yaklaşımlarla özgün değerler yaratabilen tasarımcıların yetiştirilebilmesine katkı üreten Akademisyen olabilirler.

Siz Arayalım ve Bilgilendirelim

Program KoduProgram AdıProg. SüresiPuan TürüGenel Kontenjan2022 En Düşük Puan2022 Başarı Sırası2023 Yıllık Eğitim Ücreti (Kdv Dahil)SANATA DESTEK BURSUKAMPÜS ve ONLİNE %5 İNDİRİM
205090177Tekstil ve Moda Tasarımı (Burslu)4TYT7TYT Puanı hesaplanan adaylar Özel Yetenek Sınavlarımıza girerek kabul edilebilirler.
205090184Tekstil ve Moda Tasarımı (%50 İndirimli)4TYT38₺70.000₺56.000

*TYT Puanı (YKS 2022) olan adaylar, Üniversitemizin Özel Yetenek Sınavlarına girerek kabul edilebilirler.

Videoyu oynat

Grafik Tasarım