Altunizade

Ön Lisansı Topkapı’da Oku, Lisansını Letonya’da Tamamla

Üniversitemiz öğrencilerinin uluslararası alanda eğitim-öğretim ve kariyer olanaklarını düzenlediği eğitim iş birliği ile desteklemektedir. Bu kapsamda iş birlikçilerimiz arasına katılan Letonya’nın köklü devlet üniversitelerinden olan Riga Teknik Üniversitesi, öğrencilerimize eğitim, oturum ve çalışma olanağı yaratmaktadır.

Avrupa Birliği bölgesinde yer alan Riga Teknik Üniversitesi, Üniversitemizde ön lisans (Plato Meslek Yüksekokulu) programını tamamlayan öğrencilerimize, lisans öğrenimlerini Letonya’da tamamlama fırsatı sunmaktadır.

Ön lisans mezunlarımız böylece Avrupa Birliği bölgesinde çalışma, oturma, seyahat vizesi gibi kazanımların yanı sıra yüksek kayıt avantajları, ulaşım, konaklama, yabancı dil ve hazırlık eğitimlerinde sağlanacak kolaylıklara sahip olmaktadır.

Ayrıca tüm öğrencilerimiz Riga Teknik Üniversitesinin çeşitli dönemlerde sunduğu kısa süreli dil eğitimlerinden yüksek avantajlarla faydalanabilmektedir.

Riga Teknik Üniversitesi Hakkında

Avrupa Birliği üye ülkesi olan Letonya’da 1862 yılından günümüze eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren Riga Teknik Üniversitesi, dünya sıralamasında ilk 700’de yer alan bir devlet üniversitesidir. Riga Teknik Üniversitesi mezunlarına Avrupa Birliği bölgesinde tanınan mavi diploma kazandırmaktadır.

İstanbul Topkapı Üniversitesi İnternet ve Ağ Teknolojileri Bölümü

Internet ve Ağ Teknolojileri bölümü Türkiye’de kurulan ilk vakıf üniversite bölümüdür. Müfredatı ve uygulamalarıyla bilgi işlem-BT ve IT departmanında görev yapmak isteyen öğrencilerin ortak noktasıdır. Bölümümüz verdiği yüzlerce mezun ve bu mezun öğrencilerin kurumsal firmalarda başarılı bir şekilde çalışmasıyla övünmektedir. Bizim farkımız piyasada çalışmış deneyim kadrosuyla, kurumsal firmalarda çalışabilecek ve kurumsal firmaların IT departmanlarında güncel kullanılan ürünleri anlatan müfredatıyla öğrencilerimizin mezuniyet sonrasında kolayca iş bulmalarına imkan vermemizdir. Bilgisayar programcılığına benzer diğer bölümler gibi değil, programlamadan anlayan ama asıl görevinin sistem ve network işi yapabilen internet ve ağ teknolojisi uzmanı öğrenciler yetiştirmek olduğunun bilincinde eğitim vermekteyiz. Eğer sizlerde bilişim dünyasında olmak ve iş imkanlarından rahatlıkla yararlanmak istiyorsanız çok çalışmalı ve Internet ve Ağ Teknolojileri bölümünü tercih etmelisiniz.

İnternet ve Ağ Teknolojileri Programı Süresi

Bu bölümü okumaya karar veren aday ilk önce 2 yıl /4 dönemden oluşan eğitim hayatını tamamlamalıdır. Bu eğitim ile kurumsal firmaların IT(Internet Teknolojileri) ve BT(Bilgi Teknolojileri) departmanlarında Sistem Analizcisi, IT Uzmanı, Bilgi İşlem Yöneticisi, Sistem Uzmanı, Ağ Uzmanı, Bilgi İşlem Uzmanı, Sistem Destek Uzmanı, Sistem ve Ağ Danışmanı / Uzmanı, Sistem Yöneticisi, Ağ Yöneticisi gibi ünvanlar altında çalışabilmektedir. Eğitim ömür boyu süren bir süreç olması sebebiyle bu yolda devam edip farklı ünvanlar almak isteyen öğrencilerimiz DGS(Dikey Geçiş Sınavı) ile Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri, Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar – Enformatik, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Bilgisayar Bilimleri, Matematik ve Bilgisayar Bilimleri, Matematik – Bilgisayar, Yazılım Mühendisliği gibi lisans bölümlerine geçiş yapabilmektedirler.

205050523İnternet ve Ağ Teknolojileri (Burslu)2TYT11329,09533.059
205050859İnternet ve Ağ Teknolojileri (%50 İndirimli)2TYT72234,691.817.182₺66.000₺52.800₺50.160
205070024İnternet ve Ağ Teknolojileri (İÖ) (Burslu)2TYT10322,86582.321
205070033İnternet ve Ağ Teknolojileri (İÖ) (%50 İndirimli)2TYT60221,002.134.679₺64.000₺51.200₺48.640