TYT

ücret

Ücret

Ön Lisansı Topkapı’da Oku, Lisansını Letonya’da Tamamla

Üniversitemiz öğrencilerinin uluslararası alanda eğitim-öğretim ve kariyer olanaklarını düzenlediği eğitim iş birliği ile desteklemektedir. Bu kapsamda iş birlikçilerimiz arasına katılan Letonya’nın köklü devlet üniversitelerinden olan Riga Teknik Üniversitesi, öğrencilerimize eğitim, oturum ve çalışma olanağı yaratmaktadır.

Avrupa Birliği bölgesinde yer alan Riga Teknik Üniversitesi, Üniversitemizde ön lisans (Plato Meslek Yüksekokulu) programını tamamlayan öğrencilerimize, lisans öğrenimlerini Letonya’da tamamlama fırsatı sunmaktadır.

Ön lisans mezunlarımız böylece Avrupa Birliği bölgesinde çalışma, oturma, seyahat vizesi gibi kazanımların yanı sıra yüksek kayıt avantajları, ulaşım, konaklama, yabancı dil ve hazırlık eğitimlerinde sağlanacak kolaylıklara sahip olmaktadır.

Ayrıca tüm öğrencilerimiz Riga Teknik Üniversitesinin çeşitli dönemlerde sunduğu kısa süreli dil eğitimlerinden yüksek avantajlarla faydalanabilmektedir.

Riga Teknik Üniversitesi Hakkında

Avrupa Birliği üye ülkesi olan Letonya’da 1862 yılından günümüze eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren Riga Teknik Üniversitesi, dünya sıralamasında ilk 700’de yer alan bir devlet üniversitesidir. Riga Teknik Üniversitesi mezunlarına Avrupa Birliği bölgesinde tanınan mavi diploma kazandırmaktadır.

İstanbul Topkapı Üniversitesi Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon Bölümü

Programın Amacı

Programın geneli pratik eğitime dayanır ve adından da anlaşılacağı gibi bilgisayar kullanımı ön plana çıkmaktadır. Programa giriş için sınav dışında bir ön şart bulunmasa da tasarıma, bilgisayar kullanımına ve animasyona belli bir aşinalık ve özel bir ilgi beklenir.

Mezun olabilmek için iki önemli unsur vardır ki, bunlar bitirme projesi ve stajdır. Staj, okulda öğrenilen bilgi ve tecrübelerin iş hayatındaki yansımalarına tanık olmak, işleyişleri öğrenmek için çok büyük bir fırsattır.  Öğrencilerimiz, animasyon firmalarında, reklam ofislerinde, kurumsal şirketlerde, mimarlık bürolarında, endüstri ürün tasarımı yapan firmalarda staj yapabilmekte ve mezun olduktan sonra istihdam edilebilmektedirler. Bitirme Projesi ise, 2 yıl boyunca öğrenilen tüm bilgi ve birikimlerini gösterebilecekleri, bir danışman desteğiyle sürdürdükleri yılsonu ödevidir.

Kabul Koşulları

Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon programında günümüzün ve geleceğin mesleğinde eğitim almak, dijital teknolojilerin sınırsız bir ivmeyle ilerlediği şartlara hazırlıklı olmak ve tasarım, animasyon gibi uçsuz bucaksız dünyasında bireysel yetkinliğe sahip olmak isteyen genç üniversite adaylarının, lise ya da dengi bir okul bitirdiklerini belgeleyen diplomaya sahip olmaları ve ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’ndan TYT puan türünde yeterli olan puanı almaları gerekmektedir. Ancak bunlardan farklı olarak, Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon programında eğitim almak ve bir meslek sahibi olmak isteyen genç üniversite adaylarının mutlaka tasarım, sanat, çizim ve modellemeye meraklı olması, bilgisayar başında zaman geçirmeyi sevmesi ayrıca yaratıcı olması yüksek bir dinamizme ve heyecana sahip olmaları son derece önemlidir.

Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon Program Süresi

Eğitim – Öğretim süresi 2 yıl, 4 akademik yarıyılı kapsamaktadır. Programımızın öğrencileri ikinci yılın başından itibaren, programımızın anlaşma yaptığı üniversitemizin diğer programlarında çift anadal programlarına katılabilirler. Belirlenen kontenjana bağlı olarak başarı sıralamasına göre tercih edecekleri diğer programlarda eğitim alma şansına sahip olan öğrencilerimiz, diğer programlarda de başarılı oldukları ve gerekli şartları yerine getirdiklerinde ikinci bir diplomaya ya da uzmanlık sertifikasına sahip olma fırsatı yakalamaktadırlar. Böylelikle hem kendi programları olan Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon programında uzmanlaşma imkânı bulacaklardır hem de kendi kariyer planlarına uygun olacak şekilde ve programımızın öğretim üyelerinin önerileriyle gelecek hayallerine bir adım daha yaklaşacaklardır.

Program KoduProgram AdıProg. SüresiPuan TürüGenel Kontenjan2022 En Düşük Puan2022 Başarı Sırası2023 Yıllık Eğitim Ücreti (Kdv Dahil)SIRADIŞI TERCİH İNDİRİMİKAMPÜS ve ONLİNE %5 İNDİRİM
205050489Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon (Burslu)2TYT10345,61420.756
205050656Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon (%50 İndirimli)2TYT68229,341.936.169₺66.000₺52.800₺50.160
205050938Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon (İÖ) (Burslu)2TYT7349,99394.918