Gerekli kabul koşullarını sağlayan ve içindeki heyecanı aşçılık sanatı ile pekiştirmek isteyen üniversite adaylarımız, ÖSYM tarafından belirlenen tarihlerde kendilerinden istenen evraklarla birlikte kayıtlarını yaptırabilirler. Yemek sektörünün tüm üretim alanında çalışabilecek bir eğitim alan öğrencilerimiz, güçlü bir uygulamalı eğitim pratikleriyle özel sektörde ya da kamuda çalışabilecek bir meslek profesyoneli olacaktır.
Aşçılık Programını ÖSYM tercihleri ve puanı kapsamında kazanan öğrenciler, akademik takvimde belirtilen zaman aralıklarında gerekli evrakları teslim ederek başvuru ve kayıt işlemlerini gerçekleştirebilirler.
Aşçılık Programından mezun olabilmek için aşağıdaki yükümlülüklerin yerine getirilmesi gerekmektedir;
- Genel not ortalaması 4.00 üzerinden en az 2.00 olması
- Eğitim-öğretim programında yer alan tüm zorunlu dersleri başarması
- Programda öngörülen diğer tüm çalışmaları ve zorunlu stajı tamamlaması
- Toplam 120 AKTS kredilik iş yükünü tamamlaması
- İlgili Yönetim Kurulunca Mezuniyetine karar verilmiş olması gerek
Öğrencilerimiz Aşçılık programı içerisinde yer alan tüm zorunlu dersleri, seçmeli dersleri, stajı ve son senelerinde yapacakları bitirme projesini başarıyla tamamlayarak mezun olmaya hak kazanmaktadırlar.