Ön Lisansı Topkapı’da Oku, Lisansını Letonya’da Tamamla

Üniversitemiz öğrencilerinin uluslararası alanda eğitim-öğretim ve kariyer olanaklarını düzenlediği eğitim iş birliği ile desteklemektedir. Bu kapsamda iş birlikçilerimiz arasına katılan Letonya’nın köklü devlet üniversitelerinden olan Riga Teknik Üniversitesi, öğrencilerimize eğitim, oturum ve çalışma olanağı yaratmaktadır.

Avrupa Birliği bölgesinde yer alan Riga Teknik Üniversitesi, Üniversitemizde ön lisans (Plato Meslek Yüksekokulu) programını tamamlayan öğrencilerimize, lisans öğrenimlerini Letonya’da tamamlama fırsatı sunmaktadır.

Ön lisans mezunlarımız böylece Avrupa Birliği bölgesinde çalışma, oturma, seyahat vizesi gibi kazanımların yanı sıra yüksek kayıt avantajları, ulaşım, konaklama, yabancı dil ve hazırlık eğitimlerinde sağlanacak kolaylıklara sahip olmaktadır.

Ayrıca tüm öğrencilerimiz Riga Teknik Üniversitesinin çeşitli dönemlerde sunduğu kısa süreli dil eğitimlerinden yüksek avantajlarla faydalanabilmektedir.

Riga Teknik Üniversitesi Hakkında

Avrupa Birliği üye ülkesi olan Letonya’da 1862 yılından günümüze eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren Riga Teknik Üniversitesi, dünya sıralamasında ilk 700’de yer alan bir devlet üniversitesidir. Riga Teknik Üniversitesi mezunlarına Avrupa Birliği bölgesinde tanınan mavi diploma kazandırmaktadır.

İstanbul Topkapı Üniversitesi Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı

Dünyada turizm hareketlerinin giderek artması turizm sektörü içinde yer alan sivil havacılık sektörünün hızlı gelişiminde oldukça etkili olmuştur. Havacılık sektöründe yaşanan bu gelişmeler sektörün ihtiyaç duyduğu eleman sayısının da artmasına neden olmuştur. Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri programının amacı; havacılık sektöründeki büyümeye paralel olarak artan kabin hizmetleri personeli talebini karşılamaya yönelik takım çalışması becerisi olan, dinamik, çözüm odaklı, etkin iletişim becerisine sahip ve operasyonel düzeydeki faaliyetlere hâkim personel yetiştirmektir. Bu doğrultuda öğrencilerimiz okulumuzda hem teorik hem de uygulamalı eğitim alma şansına sahiptir. Ayrıca okulumuzun Slovakya’da bulunan Žilina Üniversitesi ile Erasmus+ anlaşması bulunmaktadır. Erasmus+ için gerekli şartları sağlayan öğrenciler bir (1) yarıyılı Slovakya’da eğitim alma şansına sahip olmaktadır. Bu programdan mezun olan öğrenciler havayolu işletmelerinde kabin memuru olarak çalışabileceği gibi havaalanlarının diğer faaliyet alanlarında ve havacılık sektörü ile ilişkili olan diğer firmalarda da çalışabilirler.

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı Süresi

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri programının eğitim süresi teorik ve uygulamalı dersler ile toplamda iki (2) yıl, dört (4) yarıyıldan oluşmaktadır.

205053226Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri (Burslu)2TYT10 311,38684.479
205053235Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri (%50 İndirimli)2TYT62236,891.770.004₺66.000₺52.800₺50.160
205053702Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri (İÖ) (Burslu)2TYT6307,42723.014
205053711Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri (İÖ) (%50 İndirimli)2TYT38201,332.611.130₺64.000₺51.200₺48.640