Ön Lisansı Topkapı’da Oku, Lisansını Letonya’da Tamamla

Üniversitemiz öğrencilerinin uluslararası alanda eğitim-öğretim ve kariyer olanaklarını düzenlediği eğitim iş birliği ile desteklemektedir. Bu kapsamda iş birlikçilerimiz arasına katılan Letonya’nın köklü devlet üniversitelerinden olan Riga Teknik Üniversitesi, öğrencilerimize eğitim, oturum ve çalışma olanağı yaratmaktadır.

Avrupa Birliği bölgesinde yer alan Riga Teknik Üniversitesi, Üniversitemizde ön lisans (Plato Meslek Yüksekokulu) programını tamamlayan öğrencilerimize, lisans öğrenimlerini Letonya’da tamamlama fırsatı sunmaktadır.

Ön lisans mezunlarımız böylece Avrupa Birliği bölgesinde çalışma, oturma, seyahat vizesi gibi kazanımların yanı sıra yüksek kayıt avantajları, ulaşım, konaklama, yabancı dil ve hazırlık eğitimlerinde sağlanacak kolaylıklara sahip olmaktadır.

Ayrıca tüm öğrencilerimiz Riga Teknik Üniversitesinin çeşitli dönemlerde sunduğu kısa süreli dil eğitimlerinden yüksek avantajlarla faydalanabilmektedir.

Riga Teknik Üniversitesi Hakkında

Avrupa Birliği üye ülkesi olan Letonya’da 1862 yılından günümüze eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren Riga Teknik Üniversitesi, dünya sıralamasında ilk 700’de yer alan bir devlet üniversitesidir. Riga Teknik Üniversitesi mezunlarına Avrupa Birliği bölgesinde tanınan mavi diploma kazandırmaktadır.

İstanbul Topkapı Üniversitesi İlk ve Acil Yardım Bölümü

Kaza ve yaralanmalar ölüm nedenleri arasında ilk sıralardadır. İlk ve Acil Yardım Programımızın amacı, acil tıbbi bakımı 112 komuta merkezinin direktiflerine göre yapabilen; acil hastaları intravenöz ve intraossöz girişimler ile hastaneye ulaştıran, Bakanlık tarafından belirlenen acil ilaçları ve sıvıları uygulayabilen, hastanın durumuna göre temel ve ileri hava yolu işlemlerini uygulayabilen, travmalı hastanın travma stabilizasyonu yapabilen, hastayı uygun taşıma teknikleri ile nakledebilen, EKG çekimi ve kardiyovasküler sistemi değerlendirerek defibrilasyon işlemini yapabilen, monitörizasyonu uygulayabilen, acil doğum durumunda doğum eylemine yardımcı olabilen, ambulansı teknik, tıbbi araç-gereç ve malzeme yönünden kullanıma hazır halde bulunduran, görevinin tüm aşamalarında haberleşme ağını doğru ve hızlı bir biçimde kullanabilen ambulanslarda ve acil servislerde çalışacak “Acil Tıp Teknikeri” yetiştirmektir.

İlk ve Acil Yardım Programı Süresi

Bu program yılda 2 dönem (1 Güz Dönemi, 1 Bahar Dönemi), toplamda 2 yıl süren Ön Lisans Programıdır.

205052413İlk ve Acil Yardım (Burslu)2TYT12319,26612.752
205052422İlk ve Acil Yardım (%50 İndirimli)2TYT76246,791.572.426₺90.000₺72.000₺68.400
205052916İlk ve Acil Yardım (İÖ) (Burslu)2TYT8313,68663.013
205053323İlk ve Acil Yardım (İÖ) (%50 İndirimli)2TYT50241,021.684.924₺90.000₺72.000₺68.400