İstanbul Topkapı Üniversitesi, 21/4/2009 tarihli Bakanlar Kurulu’nca Vakıf Meslek Yüksekokulu olarak Plato Meslek Yüksekokulu adıyla kurulmuştur.

Ayvansaray Eğitim Vakfı tarafından 24/11/2016 tarihli ve 29898 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 6761 numaralı kanun 16/11/2016 kabul tarihi ile İstanbul Ayvansaray Üniversitesi kurulmuştur.

21/4/2009 tarihli Bakanlar Kurulu’nca Vakıf Meslek Yüksekokulu olarak kurulan ve 4 bölümle eğitim öğretim hayatına başlayan Plato Meslek Yüksekokulu, 2016 yılında İstanbul Ayvansaray Üniversitesine bağlanmıştır. İstanbul Ayvansaray Üniversitesi 11/03/2022 tarihli ve 31775 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 7382 numaralı kanun ile İstanbul Topkapı Üniversitesi olarak değiştirilerek eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.

İstanbul Topkapı Üniversitesi bünyesinde Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, İktisadi, idari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü ve Plato Meslek Yüksekokulu’nu bulundurmaktadır. Şu an aktif olarak 27 yüksek lisans ve doktora programı, 35 lisans bölümü, 55 ön lisans programıyla girişimcilik kültürünü benimsemiş, özgüveni yüksek, iş dünyasına katkı sağlayacak mezunlar yetiştirmek için çalışmalarına devam etmektedir.

İstanbul Topkapı Üniversitesi’nin Kazlıçeşme Yerleşkesinde Mühendislik Fakültesi, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Plato Meslek Yüksekokulu ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü; Balat Yerleşkesinde Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi; Şişli Yerleşkesinde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ve Aşçılık Programı; Levent Yerleşkesinde Spor Bilimleri Fakültesi yer almaktadır. Yenibosna Yerleşkesinde ise Uzaktan Eğitim Merkezi bulunmaktadır.

topkapı üniversitesi kronoloji