Altunizade

İstanbul Topkapı Üniversitesi Çizgi Film ve Animasyon Bölümü

Çizgi Film ve Animasyon bölümü; dijital çizimlerin ve geleneksel çizimlerin harmanlandığı bir lisans bölümüdür. Bir çok farklı çizim tekniğinin öğretildiği ve sanatla sentezlendiği bölümdür.

Çizgi Film ve Animasyon bölümü, Yüksek Öğretim Kurulu tarafından belirlenen ve Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde yer alan lisans düzeyinde bir bölümdür. Bölüm içerisinde özel yetenek sahibi bireyler aynı zamanda teknik bilgilerini bütünleştirerek ortaya iş çıkarır. Geçmişten günümüze var olan çizimler daha çok bilgisayar ortamında farklı tekniklerle sağlanmaktadır.

Dijital iletişim teknolojilerinin hızla geliştiği çağımızda iletişim ve görsel sanatlar ile ilgili tüm alanlarda Çizgi Film ve Animasyon Bölümüne ihtiyaç duyulmaktadır. Çizgi Film ve Animasyon; sadece yetenek ile değil, aynı zamanda farklı teknik ve dijital tasarım teknikleri kullanıldığı için disiplinler arası, sanatın pek çok dalından farklı izler taşıyan bir bölümdür. Sinema, video, animasyon ve multimedya teknikleri öğretilerek, reklam, sinema, grafik, multimedya ve eğitim sektörlerinin çeşitli dallarında görev yapacak hem kavramsal hem de teknik becerilere sahip olan, multidisipliner bakış açısı gelişmiş sanatçılar yetiştirme ilkesi ile program oluşturulmaktadır.

Bölümün amacı; iletişim sektörüne yaratıcı, araştırıcı, deneyimli ve bilgi birikimine sahip tasarımcılar yetiştirmek ve nitelikli akademisyen yetişmesini sağlamak, teknolojik, sanatsal, kültürel anlamda yetkin, teknik ve yaratıcı uzmanlar yetiştirmek ana hedeftir.

Kabul Koşulları

Çizgi Film ve Animasyon Lisans Programına girebilmek için öğrenci adaylarının lise eğitimini tamamlamış veya yurtdışında eşdeğer bir eğitim almış olmalıdır. Ayrıca adayların üniversite sınavında TYT puan türünde hesaplanmış puanlarının olması ve İstanbul Topkapı Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Yetenek Sınavında başarılı olmaları gerekmektedir.

Sizi Arayalım ve Bilgilendirelim

Program KoduProgram AdıProg. SüresiPuan TürüGenel Kontenjan2022 En Düşük Puan2022 Başarı Sırası2023 Yıllık Eğitim Ücreti (Kdv Dahil)SANATA DESTEK BURSUKAMPÜS ve ONLİNE %5 İNDİRİM
205090092Çizgi Film ve Animasyon (Burslu)4TYT8 TYT Puanı hesaplanan adaylar Özel Yetenek Sınavlarımıza girerek kabul edilebilirler.
205090093Çizgi Film ve Animasyon (%50 İndirimli)4TYT47₺70.000₺56.000

*TYT Puanı (YKS 2023) olan adaylar, Üniversitemizin Özel Yetenek Sınavlarına girerek kabul edilebilirler.

Play Video about çizgi film ve animasyon bölümü

Dijital Oyun Tasarımı

Grafik Tasarım